Metgezel en Begeleider

Van de vele mensen die wij op weg naar het station tegenkomen en op het perron zien staan is er één die zeer opvallend is; Hij springt er op alle vlakken uit. Zijn kalmte laat als het ware een rust over de mensen om hem heen vloeien. Het is ook een man met een enorme welbespraaktheid. Maar opscheppen doet hij helemaal niet. Hij is de eenvoud zelve.

Vele mensen op het perron vertonen tekenen van lasjon hara. Zij vergenoegen zich in de roddels van de dag. Zij die zelf niet hun tong los gebruiken zitten op sociale media de belastering, geruchten, onware verhalen en achterklap te volgen.

In die opvallende persoonlijkheid kunnen wij een tsaddiek zien, die werkelijk de moeite waard is om naar te luisteren. Zoals vroeger Avraham werd erkend als een goddelijke vorst te midden van de heidenen staat daar in het licht die opvallende persoonlijkheid die voor ons een licht in deze godsverduistering is.

Van minaretten klinken stemmen om mensen tot de moskee te krijgen. Van kerktorens klinken de klokken die velen wel uit hun wereldse slaap halen maar er niet in slagen hen uit hun spirituele slaap te halen.
En dan is er die man die spreekt over een bijzondere Vader die Zijn volk roept. Hij vertelt de toehoorders dat hij de weg er naar is. Maar velen willen hem niet geloven. Het lijkt voor de meerderheid trouwens onaanvaardbaar dat een mens van vlees en bloed de weg naar de zaligste plek voor een mens zou kunnen tonen. Zij geloven niet dat in een mens de kracht kan zitten om Gods Weg bloot te leggen. Velen willen wel een trein naar het Olam Haba vinden, maar vinden zich niet bereid om meer over die wegen daarnaartoe te lernen. Misschien is hun jetser hara ook niet de juiste.

Toch gaan ze tijdig beslissingen moeten nemen om tijdig aan hete juiste perron te staan bij de juiste trein en om ook nog op die trein te stappen. nu zien zij nog niet de rodeef die op hun afkomt, maar onheilsvoorspellers brengen al vele berichten. Vreemd genoeg lijkt die man in het licht stralende ogen te hebben die doorheen elke duisternis gaan. Ook al is hij een Jehoedi, hij kijkt niet om naar kleur of ras en verwelkomt eenieder die met hem mee op stap wil gaan.

De Sjechina mag voor de meeste mensen nog niet zichtbaar zijn maar die prediker zijn woorden weerklinken in elk station waar de trein langskomt, en wij kunnen zien dat meer en meer mensen toch bereid willen zijn om mee met hem op dat zelfde voertuig te zitten.

Als wij goed luisteren naar zijn stem zullen wij merken dat zoals Dé Stem van God klonk in het verleden nu een Gods Stem kan klinken via deze grote persoonlijkheid, deze Grote Verteller. Voor tijdens de reis heeft hij een hele voorraad verhalen en fabels of parabels (gelijkenissen die ons de menselijkheid bloot leggen). Hij laat iedereen vrij om naar zijn woorden te luisteren, maar geeft ook te kennen dat zij eigenlijk niet van hem zijn, maar van zijn hemelse Vader, die groter is dan hem. Het is Die aller Grootsheid Die deze begeleider gezonden heeft, welke hem de autoriteit heeft gegeven om in Zijn Naam te spreken en te handelen.
Velen hebben het echter moeilijk met die man zijn woorden die verlangen dat wij komen in te zien dat hij de Weg naar God is en dat bij hem verlossing ligt. De meerderheid van de bevolking wil maar niet geloven dat zulks in de handen van een mens kan liggen. daarom hebben zij zichzelf vele goden gemaakt. Hoe verder in de tijd hoe meer de avoda zara toegenomen is. Op de trein die nu aankomt is geen plaats voor terafim, ook al houden veel mensen graag aan al die beeldjes die allerlei personen voorstellen of kruisen voorstellen.

Houten of betonnen dwarsbalken liggen wel op de aarde voor de ijzeren spoorstaven te dragen, waarop de trein kan denderen. Maar de trein waar die man opstapt met zijn medereizigers zweeft als het ware op een luchtkussen over de rails.
Zij die met hem meereizen ondervinden minder schokken in hun verdere leven. De gehele verdere reis wordt veel lichter om dragen. dat is het voordeel om met hem mee te gaan.

Benieuwd of u ook mee met mij naar hem toe wil stappen en samen onderweg wil gaan. Bent u bereid om die Nazareense man zijn ogen te aanschouwen? Hij is zelfs in staat anderen hun ogen aan te raken in rachamiem zodat zij weer kunnen zien, dit terwijl zienden blind bleven voor de werkelijkheid of voor de Waarheid die deze medereiziger iedereen aanbrengt.

Op dit platform wordt u uitgenodigd om mee op avontuur te gaan en mee de weg af te leggen die voor ons is klaar gelegd.

+

Voorgaande

De Weg naar het juiste station vinden

Het juiste perron vinden

Juiste Medereizigers vinden

Onwetendheid, wettigheid en zondigheid

Lees de pagina over Jeshua de Christus Zoon van God

++

Aansluitend

  1. Jezus de Weg naar God
  2. Zoon van God de weg naar God
  3. Waarheid van mens of van God

+++

Gerelateerd

  1. Naar wie luister je
  2. Gods zachte stem

4 gedachten over “Metgezel en Begeleider

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.