Onderweg delen van vreugde

Shemini Atzeret 2018 als afsluiter van het Loofhuttenfeest (Soekot) begon bij zonsondergang op zondag 30 september en werd onmiddellijk gevolgd door Simchat Thora, dat vanavond bij zonsondergang op maandag 1 oktober begon en eindigt na het vallen van de avond op dinsdag 2 oktober 2018.

Wij zijn begonnen uiting te geven aan de simcha of vreugde welke ons is tegemoet getreden dit weekend.

Viering van Simchat Thora in Israël

Groot is het genoegen dat wij het Woord van God (Dvar HaElohim) voor ons ter beschikking mogen hebben. Eveneens  zijn wij zeer verheugd dat wij van de Allerhoogste Maker raadsbesluiten en regels hebben gekregen zodat wij ons leven naar best vermogen kunnen inrichten.

Al de voorgaande dagen konden gevuld worden met de lezing van de Thora, en nu kunnen wij op nieuw beginnen van voor af aan. Bij de aanvang van de jaarcyclus danken wij de Elohim dat Hij ons zo verrijkt heeft met richtlijnen die ons verder op het juiste pad moeten kunnen houden. Door nu terug tot de Bereshith lezing te gaan worden wij weer eens er toe gebracht om oorzaak en verband te leggen met oorsprong van goed en kwaad.

Dezer dagen nemen wij extra tijd om er aan te denken hoe de halacha en mitzvot ons chaija geven. De Dvar HaElohim is niet enkel een vayevarech of zegen voor ons, het is ons dagelijks manna. Met de herneming van de Thora-lezing geven wij onszelf de kans om te herbronnen. En in deze hectische tijden is dat wel aan geraden. Maar nog beter is het hernemen van de boekrollen welke ons ook de mogelijkheden geen om met anderen hier over van gedachten te wisselen. Want naar wij dichter bij de eindtijden komen wordt het eens te meer belangrijk om ander dat Woord van God te leren kennen. Maar niet enkel Dát Woord moet de mens leren kennen. Noch meer moet de mens te weten komen Wie er achter zit. Dé Stem!

Door regelmatig de Thora door te nemen komen wij Die Godheid beter te leren kennen en gaan wij meer en meer beseffen waarom onze relatie met Hem zo belangrijk is. Mits er nog zo veel mensen in de wereld meerdere goden aanbidden, ligt het in de hand van de gelovige om aan de anderen aan te tonen Wie Dé Enige Ware Godheid is en hoe Déze een Enige God is en niet uit twee of drie bestaat. Met de Schrift in de hand komt het er op aan om de mensen rondom ons het mooie van God’s Plan te laten ontdekken.

Wie morgen, dinsdag, Simchat Thora, Vreugde der Wet viert, wensen wij een fijne dag toe vol mooie momenten met een heerlijk gevoel van het Woord dicht bij zich te hebben. Een Woord dat eenieder vrede, rust en geborgenheid kan geven. Voor hen die zoeken naar evenwicht is Dat Woord de oplossing. Laat dinsdag een werkelijke dag van Vreugde zijn en een dag om even stil te staan bij die Wet die de Adonai ons gegeven heeft. Laat het een dag zijn waar de Stem van God u nog dieper raakt en Zijn Woord dieper in uw hart laat graveren.

++

Aanverwant

  1. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #3 Ernstig te nemen zegenende stem
  2. Simchat Torah of Vreugde der Wet
  3. De enige ware God

+++

Gerelateerd

  1. Mooie dag
  2. Dankbaar
  3. 1 Van Adam de vader der mensen

Een gedachte over “Onderweg delen van vreugde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.