Geloof in God nodig om te slagen

Wij als mens moeten durven erkennen dat wij veel dingen niet alleen kunnen oplossen. Voor bepaalde zaken is God zeker nodig. Zonder geloof in Hem kunnen wij het niet maken.

Wij hebben nu Gods Woord ter onzer beschikking. Wij kunnen er van leren, maar dan moeten wij er ons ook voor open stellen om van te leren en om het verder te onderzoeken.

In Hebreeën 11:29 vermeldt de schrijver kortstondig over het Volk van God Israël dat de Rode Zee overstak. Als u die tekst leest is het mogelijk dat er iets over het hoofd kan worden gezien bij het informele lezen van dit kleine couplet … elk individu moest een beslissing nemen om op God te vertrouwen en door de wateren te gaan. Iedereen die achtergebleven zou zijn, ook al zouden ze door God uitverkoren zijn, zou door toedoen van Egypte (het Wereldsysteem) zijn gestorven. Degenen die echt God geloofden en dat geloof gebruikten om vooruit te komen, werden de dood bespaard. Zonder geloof in God zouden ze nooit verder getrokken zijn.

Wij hebben dat geloof in God nodig om ook vandaag verder te geraken. in Hem horen wij te vertrouwen. Wij merken dat er een groeiende angst in onze gemeenschap is wegens de dreiging van allerlei groepen, zoals uiterst rechts (met groeiende aanhang bij jongeren voor Schild en Vriend) en islamitische en Palestijnse verenigingen. Maar wij moeten ons hier durven over zetten en die angst trotseren. Ook al mag dat niet gemakkelijk zijn.

Na de poging vorig jaar om op het voetpad iemand van het Joodse geloof dood te rijden willen sommigen naar buiten toe niet te veel laten zien wie en waar ze zijn. Maar wij moeten vooruit gaan en wij moeten onze angst overwinnen. Ook moeten wij anderen durven duidelijk maken wat ons geloof inhoud en waarom het zo belangrijk is dat meer mensen de Enige Ware God leren kennen. Want God is er voor iedereen. Niet enkel voor ons. God mag Hem dan wel een Volk uitverkoren hebben, Hij wil dat iedereen Hem nabij komt.

Laat ons daarom niet bang zijn om anderen tot God te brengen. Laat ons hen ook zien dat wij een volk zijn waar de wereld niet bang voor hoeft te zijn. Ook al mogen vele van onze gewoonten vreemd zijn voor mensen, hoeft dat anders zijn geen verwensing op te roepen of een gevaar te zijn voor de gemeenschap. Wij en onze kinderen kunnen even goed integreren in de plaatselijke gemeenschap als wij samen de hand willen rijken voor al de anderen die ook samen gemeenschap willen vormen.

6 gedachten over “Geloof in God nodig om te slagen

  1. Toen Jeshua Petrus vertelde dat hij een “visser van mensen” zou worden, bedoelde hij dat zijn doel in het leven was om discipelen te maken. Later gaf Jeshua ook anderen de opdracht om het Goede Nieuws van het Komende Koninkrijk van God te verkondigen. Dit is de missie van elke Jeshuaist die op aarde is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.