Isolatietijd vrij te nemen voor jezelf

Enkele weken quarantaine deden sommige mensen wel goed, terwijl anderen kloegen van hun beperking. Spijtig genoeg zagen zij niet in dat zij nu eindelijk eens zuiver tijd voor zichzelf konden krijgen, terwijl ze toch in zekere zin nog een inkomensgarantie verkregen van vader staat.

Meerderen kloegen over beperkingen die nog gerust mee vielen als je ze zou vergelijken met deze in Italië, Spanje en Frankrijk, waar men zelfs nog geen kilometer van huis kon gaan. In België en Nederland konden de mensen nog vrij rondlopen en tamelijk ver gaan.

Spijtig genoeg waren er ook heel wat mensen die toch nog meer vrijheden namen dan de maatregelen toe lieten. Zij vertoonden wel erg asociaal gedrag en waren onrespectvol naar al het verzorgend personeel dat tegen de sterren op probeerde door te werken om mensen weer gezond te krijgen. Erg genoeg zagen zij velen het leven verliezen.

Vreemd genoeg waren er bij de thuisblijvers die niet moesten gaan werken toch heel wat mensen die lieten blijken dat ze zich verveelden. Toch was er op de televisie zo veel te zien en werden er toch heel wat middeltjes aangereikt om zich bezig te houden.

Op de religieuze fora en op vele kantoren van religieuze organisaties werd er heel wat gediscussieerd over de rol van God in dit hele gebeuren. Hierbij viel wel op dat bepaalde religieuze groepen zoals enkele bedrijven van deze coronacrisis misbruik wensten te maken om de mensen dingen voor te liegen en geld af te persen. Hier kon men dan weer het christendom in zijn slechtste kostuum zien.

De dominees die zeiden dat het God was die de mensen strafte voor hun ongehoord gedrag leken echter toch veel aandacht te krijgen. In sommige landen liepen hun kerken zelfs nog goed vol. Veel dominees beweerden zelfs dat God hen beschermde die naar hun kerk kwamen. In Frankrijk leek dat zeker niet het geval toen meer dan 1400 gelovigen moesten vaststellen dat zij besmet waren met het gevaarlijke virus.

In België waren de religieuze openbare diensten door de staat niet toegelaten en kan men zeggen dat zowel Joden, Jeshuaisten, Christenen en Moslims zich heel goed aan die regel hielden. Bij ons vielen de online bijeenkomsten gerust mee. Eigenlijk kan men zeggen dat sommigen het makkelijker vonden het tussen in te plannen, doordat de tijd van verre verplaatsingen nu weg viel en zo toch heel wat tijd gewonnen werd.

Stilaan blijkt het leven nu weer wat soepeler te gaan verlopen. Nu moeten de rijen aan de winkels nog weggewerkt kunnen worden en moet iedereen gedisciplineerd kunnen blijven om voldoende afstand te houden en geen al te grote samenscholingen te houden.

Over enkele weken zullen onze diensten ook weer in levende lijve kunnen bijgewoond worden. Nu nog even verder geduld.

Ik weet niet of u tijdens de lockdown genoeg tijd voor uzelf hebt genomen. Maar hopelijk hebt u het aangegaan om eens alles te overlopen. Waar u nu staat in je huidige leven. Wat je bereikt hebt en waar je naar toe wil gaan.

Maar er is ook de vraag waar je heden staat tegenover je Schepper en de beleving van je geestelijk leven, als je hier al een geestelijk leven hebt kunnen opbouwen. Voor velen is dat toch niet zo duidelijk. De meeste mensen voelen zich gelukkig genoeg met de lusten van dit wereldse leven. Daar deed het dan ook velen pijn dat zij die lusten, zoals een café bezoek of pretpark bezoek niet konden doen.

De mens zal echtere moeten gaan beseffen dat er heel wat belangrijker dingen zijn dan het geldgewin en wereldse geneugten.

De Schepper God kijkt uit naar de mens en hoopt dat deze met Hem een relatie wil opbouwen. In welke mate ben jij bereid om dat te doen? Waar wil jij staan tegenover God? Of welke god wil jij (be)dienen?

Zou er niet echt wat tijd kunnen afgaan voor Die Godheid Die er voor zorgt dat u kan ademen en leven?

Laat ons nu, wanneer al het werk nog niet helemaal hervat is, toch eens tijd nemen om meer aan Hem te denken en aan onze relatie met Hem.

+

Voorgaande

Voor het eerst in jaren weer een Pesach in isolatie

Terwijl wij in Isolatie zijn: Beste wensen op dit Feest van Bevrijding – From our isolation best wishes on this Feast of Liberation

++

Aanvullende artikelen

  1. Symptomen Covid-19
  2. Meer last van slaapproblemen of piekeren?
  3. Kunstzinnige en therapeutische bezigheden in en na Lockdown
  4. Het themanummer van ‘Met Open Bijbel’ voor 2020 #1 Dodelijkheid & Duidelijkheid
  5. Het themanummer van ‘Met Open Bijbel’ voor 2020 #2 Ademtocht van de mens
  6. Nieuwe sociale etiquette
  7. Vergadering – Meeting
  8. Aan het einde van de dag…
Advertentie

11 gedachten over “Isolatietijd vrij te nemen voor jezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.