Onder Adem zijnde maakt een taak hebbende

Als men de Adem van God in zich voelt opborrelen komt het er op aan daarop te reageren of om onverschillig te blijven en het te negeren.

Maar de Elohim Hashem Jehovah verwacht van Zijn schepsels dat zij niet zo maar onverschillig zullen zijn aan Zijn Stem. Door Zijn Adem vloeit Zijn Woord over gans de aarde en kunnen velen in de mogelijkheid gesteld worden om die Adem te voelen en te horen.

Zij die Gods Stem horen moeten beseffen dat zij bevoorrecht worden om die tegenwoordigheid van God te voelen en te aanhoren. God hoopt dat Zijn Stem zal aanhoort worden en dat wij er waardig op reageren. Hij ziet er naar uit om Zijn kinderen niet enkel dicht bij Hem te hebben, maar dat zij ook naar anderen tonen dat zij waardige kinderen van Hem zijn en deel uitmaken van Zijn Volk.

Als kind van God moeten wij onze hemelse Vader hoog houden en niet enkel binnenskamers verheerlijken, maar ook Zijn Naam groot maken. De Elohim Zijn Naam moet namelijk apart geplaatst worden, dit is “geheiligd worden”. Hiertoe moeten alle kinderen van God hun steentje bijdragen. Iedereen heeft in die rol van presentator van God een rol te spelen. Als Kind van God hoort men alle angsten voor andere mensen te overwinnen en moet men durven naar buiten te treden als Kind van God. Hierbij hoort de verkondiging van Zijn Naam.

Die Kinderen van God zullen de Ruach doorheen hun omgeving moeten laten waaien. Zij moeten laten zien aan de buitenwereld aan Wie zij hun dankbaarheid willen getuigen voor hun ruach-chayyim. De vreugde en dankbaarheid over ons verkregen leven is iets waar wij met trots willen over praten en waar wij onze hoop willen kenbaar maken op dat wat ons nog te wachten staat.

De HaShem heeft ons Zijn Woord gegeven niet enkel voor ons eigen Hora’ah of onderricht maar ook om ons een wapen te geven om anderen te helpen Zijn Woord te komen te verstaan en ermee te leven, net als er naar te leven.

 En gij, Ezra, naar de chochma van uw G’D, die in uw hand is, stel magistraten en rechters aan, die al het volk mogen oordelen dat zich in de Eufraat bevindt, allen die de wetten van uw G’d al kennen; en onderwijst hen die hen niet kennen.  {Ezr 7:25 OJBV}

De Elohim is namelijk bereid iedereen, ook zondaars, te onderrichten in Zijn Wet.

 TetTov en yashar is Hashem; daarom zal Hij chatta’im {zondaars} onderwijzen in de Derech {rechten}. (9) YodDe zachtmoedigen zal Hij leiden in mishpat; en de aniyim zal Hij Zijn weg leren. (10) KaphAlle paden van Hashem zijn chesed en emes tot degenen die Zijn Brit (verbond) en Zijn Edot (verbondseisen, aansporingen, vermaningen, getuigenissen) houden. {Tihillim 25: 8-10 OJBV}

Maar zelfs zoals er is geschreven: “Dingen die geen oog heeft gezien en LO SHAMU (” zij hadden niet gehoord “), noch kwam het op in het hart van Bnei Adam, de dingen die G’d voor degenen had voorbereid. die ahavah voor hem hebben. ” [Jes 64: 3 [4] TARGUM HASHIVIM; Jes 52:15]  {1Co 2: 9 OJBV}

De hele Kitvei HaKodesh is Hashemgeademd en nuttig voor hora’ah (lering), voor terechtwijzing, voor correctie, voor training in tzedek, (17) Dat de ish haElohim bekwaam kan zijn, uitgerust voor elk van de ma’asim mitzvot. {2 Timotheüs 3: 16-17 OJBV}

+

Voorgaande

De Adem Die Zich kenbaar maakte

Hij die doet ontstaan Zijn Adem tot ons

Zich onder de Adem stellen

Vervolg

Uitvoering van dienst

++

Aanvullend

 1. De Schepper achter eerste levende wezens
 2. De Adem van God tot bestaan, leven en tot relatie brengend
 3. Schriftwoord door God geïnspireerd bruikbaar voor onderricht en toerusting
 4. Eeuwigblijvend Woord dat alles vertelt
 5. Nut van het lezen van de Bijbel
 6. Bijbel, helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest ter onderricht
 7. Een tijd van plicht, verantwoordelijkheid en verantwoording
 8. Kinderen van God
 9. Volk van God
 10. Voorzien van een zichtbaar teken #2 Menora gebruik
 11. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #2 Aanroepen van de Naam van God
 12. Slaaf voor mens en God
 13. Voorbeelden voor een te volgen weg
 14. Secularisatie en opdrachten voor alle mensen
 15. Door verkondiging ook geruster
Advertentie

4 gedachten over “Onder Adem zijnde maakt een taak hebbende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.