Europees spilland en antisemitisme

Frankrijk en Duitsland mogen de twee grootste of machtigste naties van de Europese Unie genoemd worden. zij zouden ook als een graadmeter voor die Unie genomen kunnen worden. En dan beloofd dat niet veel goeds, want wij zien daar iets zeer ernstigs en verontwaardigend gebeuren.

Over geheel de EU kan er naast het klassieke antisemitisme een nieuw antisemitisme opgemerkt worden. Dat gaat veel verder dan het rel schoppen van het groeiend aantal neonazi´s. Men zou best eens op onderzoek gaan om te bekijken hoe Duitsers de joodse staat zien. Nazi-Duitsland demoniseerde de Joden. Tegenwoordig demoniseren grote delen van het democratische Duitsland Israël. Wat ook opvalt is dat de meerderheid van EU-burgers geen verschil ziet tussen de gelovige Joden en de seculiere Joden. Ook zouden zij beter inzien dat er een duidelijk onderscheid moet gemaakt worden tussen de niet-gelovige Joden en de fundamentalistische Joden die meer dan eens tegen de mitzvot van de Elohim durven ingaan.

Vandaag zien wij bij bepaalde bevolkingsgroepen in de EU een ‘demonische gedachte’ omtrent het volk Israël, doordat zij geen verschil kunnen maken tussen de seculiere Staat en de godsdienstige Staat zo wel als de Bnei Yisroel, het volk van God dat als God liefhebbenden ook respect tonen voor de Creatie van de Bore. Hierbij moet na gegaan worden waar het vandaan komt dat er zulk een slecht beeld is komen te bestaan van de Joden. Hierbij kan het niet ontgaan dat er bepaalde islamitische bronnen daarbij een handje toesteken. Toch valt daarbij op dat ook bepaalde islamitische groeperingen de oorzaak zijn van de Islam-haat. Beide haatgevoelens moeten hoognodig in de EU de  kop ingedrukt worden. En dat kan alleen maar als de overheid en de betrokken geloofsgroepen er alle moeite toe doen om het ware geloof van ware Joden en ware Islamieten voorop te stellen.

Erg genoeg zijn er bij de immigranten ook islamieten gekomen die hun wil en wetten aan de omwonende bevolking willen opleggen. De geïnfiltreerde fundamentalistische Moslims verzieken het Westelijk deel van Europa. Eerst door een bepaalde fundamentalistische visie van de Islam als enig aanvaardbaar woonmodel voor te stellen. Ten tweede door de Joden zwart te maken en een worp te doen naar het stimuleren van Jodenhaat bij de plaatselijke bevolking. De zeer weinige partiële actuele opiniepeilingen laten zien dat migranten, die sinds 2015 uit Irak, Syrië en Afghanistan naar Duitsland zijn gekomen, veel antisemitischer zijn dan de autochtone Duitse bevolking, maar dat vele van die immigranten allerlei pogingen ondernemen om bij de Duitse autochtonen het anti-Joods gevoelen te stimuleren. en de aanwas kan sterk gevoeld worden.

Erg genoeg wordt er in de Benelux , Frankrijk en Duitsland geen screening gedaan als het om Jodenhaat gaat. Ook wordt er bijvoorbeeld in België en Duitsland onvoldoende opgetreden indien bepaalde vrouwenhaat of vrouwenonderdrukking plaats grijpt. Hierdoor kan men in die landen gehuchten vinden waar er islamitische dominantie is. Dit terwijl de gehele Europese Unie garant zou moeten staan voor de Europese normen en waarden van vrijheid van meningsuiting, godsdienstbeleving alsook van gelijkheid tussen man en vrouw. Zo wel in België als in Duitsland lijkt het alsof men een eigenzinnige blinde politiek voert waarbij men niet echt interesse toont om de verhoudingen van de immigranten tegenover andere godsdiensten en andere geloofsgroepen wil onderzoeken.

Men kan er niet naast kijken dat veel antisemitische incidenten afkomstig zijn uit bestaande Duits-islamitische gemeenschappen. Die worden in de regel als op zichzelf staande gevallen behandeld, inclusief openlijke aanvallen op individuen en synagogen en het pesten van joodse kinderen op scholen. Toen in Berlijn een Israëlische vlag verbrand werd in 2017 vonden eindelijk enkele vooraanstaande politici het nodig dat antisemitisme in delen van de islamitische gemeenschap als een probleem aanzien moest worden. De in maart 2018 benoemde minister van Volksgezondheid van Duitsland in het vierde kabinet van Angela Merkel Jens Spahn, zei in een interview dat de immigratie uit islamitische landen als een reden van de jongste antisemitische demonstraties in Berlijn kon beschouwd worden; hij voegde er aan toe dat zulke voorvallen

“ook verband houden met immigratie vanuit een cultureel milieu, waarin niet zachtzinnig optreedt tegenover Joden of homoseksuelen.”

Vraag is ook hoe in bepaalde moskeeën in Duitsland en België bepaalde islamitische en Joodse groepen worden afgespiegeld. Zeker bij Turkse islamieten is er op het vlak van verdraagzaamheid een groot zeer, waarbij bepaalde moskeeën zich enorm inzetten om haat tegen een andere Turkse leermeester op te roepen en willen dat deze uit zijn Amerikaans ballingsoord zou worden gehaald om gedood te worden. Die imam roept om een vredelievende houding tussen alle geloofsgroepen, en dat stoot tegen de borst van de fundamentalisten die enkel een strenge conservatieve vorm van Islam willen zien over de gehele wereld.

De EU moet nodig stappen ondernemen om die conservatieve moslims duidelijk te maken dat als zij hier willen wonen zij de Europese vrijheid in acht moeten nemen. Ook moeten de westerse landen er werk van maken om de bronnen van de kwaadaardige Jodenhaat, die onze migrantengemeenschappen infecteren, te identificeren en deze uit te schakelen.

Het is niet omdat wij gewend zijn om ons niet al te opzichtig voor te doen of terzijde te blijven dat wij het maar okay vinden om beschimpt en bespot te worden. Het is ook niet omdat de meesten in onze gemeenschap vinden dat er geen tijd moet verspild worden om klachten in te dienen, waarop in de meeste gevallen toch geen gevolg wordt aan gegeven, dat wij alles zo maar moeten slikken.

Het mag dan voor velen een doorn in het oog zijn dat sinds de oprichting in 1948 van een land voor de Joden die Israëlische Staat verder groeit en meer Joden weet aan te trekken. Maar hierbij is ook het gevaar ontstaan van bepaalde groepen, Zionisten en fervente evangelische Christenen, die bij hoog en bij laag een Land willen verkondigen waar enkel plaats zou mogen zijn voor Joden. Dat druist in tegen de Mitzvah van God dat wij als geschapenen in elkaars evenbeeld aan God, wij als broeders en zusters in de wereld zouden moeten staan. Door die evangelische christenen (die trouwens een andere god aanbidden dan wij) wordt de haat voor hen die geloven in Yisroel sterk gevoed en ontstaat er aanval op zelfbeschikkingsrecht van de Joodse staat.

In de Verenigde Staten van Amerika doen ultra-rechtsen er nog een schepje boven op, waarvan bepaalde Palestijnse groepen gretig gebruik van maken om verdere Jodenhaat te stimuleren. Meerdere antisemitische beelden worden de Europese media ingestuurd. Vele blogs en Facebookpagina’s kunnen ongestraft heel wat leugens over Joden, alsook een vertekend beeld van de in Israël levende Joden, de wereld insturen.
Vraag is of in de scholen wel de durf bestaat om Palestina, Judea, Gaza, Samaria, Israël en het Jodendom en de Islam netjes uit te leggen. Wil men wel feiten en realiteit onder ogen zien en openbaar maken?

Geschiedenis is de toetssteen van de toekomst. Wanneer er geen voldoende kennis is van de geschiedenis bestaat het gevaar dat feiten zich kunnen herhalen. Europa is op de rand van een hergebeuren. De ogen moeten open gaan zodat er geen herhaling zal voorvallen van een groeiende haat tegen één bepaalde geloofs- en bevolkingsgroep.

+

Lees ook

 1. Nieuwkomers, nieuwelingen, immigranten, allochtonen en import
 2. Moslims, Christenen en Gratis Heilige Boeken
 3. Geen groeiende moslimhaat in Europa, maar groeiende jodenhaat
 4. Over de ‘normaliteit’ van antisemitisme in Europa
 5. Niet zomaar een sinister spook van antisemitisme
 6. Niet te negeren gebeurtenissen rond Joden in België
 7. Virussen van onze maatschappij
 8. Haat tegen verarming en tegen Israël nieuwe manier om Joden te haten
 9. Opmerkelijk: Resolutie van Franse parlementsleden ‘antisemitisme = ‘anti-Zionisme’
 10. Jeruzalem en Joodse en Christenen hun angst voor uitsluiting
 11. Amsterdamse Joden voelen zich steeds onveiliger.
 12. Kritiek op Israël niet gelijkstellen met antisemitisme
 13. Denemarken zwicht onder druk van anti asielzoekers
 14. Voorstel van Obama omtrent oplossing voor Israël
 15. Oplossing met twee staten is de enige uitkomst voor het Israëlisch-Palestijns conflict

+++

Aanverwant

 1. Einstein voelde in 1922 het antisemitisme, voorvoelde nazisme en fascisme.
 2. Europa’s medelevende haat tegen Israël
 3. Religiocide
 4. De Haat Tegen De Joden
 5. De Joden en het nazisme van de 21e eeuw
 6. De wrange wortels van het linkse antisemitisme
 7. GroenLinks zet vernietiging Israël op de agenda
 8. “Over Frankrijk en Europa”, op “De Afspraak op vrijdag”, 22 feb. 2019
 9. Gerstenfeld: Duitsland bevordert antisemitisme en anti-Israëlisme
 10. Gerstenfeld: antisemitisme is een integraal deel van de Europese cultuur
 11. Hoe door de massa-immigratie in Europa het antisemitisme zijn rentree maakt
 12. Door de rentree van de Islam in Europa is het antisemitisme helemaal terug
 13. Antisemitisme bestrijd je niet met een speciaal loket
 14. Duitsland´s nieuwe gevolmachtigde antisemitisme moet de waarheid aan het licht brengen
 15. Koningsdag met een donker randje
 16. Oproep manifestatie bij landelijk bureau GroenLinks door Christenen voor Israel
Advertentie

8 gedachten over “Europees spilland en antisemitisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.