Een nieuwe praatgroep omtrent het Jeshuaisme en Messianisme

De voorgaande jaren hebben wij hier in West-Europa zoals in de Verenigde Staten van America een verschuiving in zowel Joodse als Christelijke culturen zien plaats grijpen. In het Noordelijk halfrond is er een toename gekomen van Joden die vinden dat de Messias uiteindelijk toch reeds een eerste maal is gekomen en spoedig zal weer komen en anderzijds zijn er meerdere Christenen komen in te zien dat zij verkeerdelijk bepaalde Mozaïsche Wetten hadden uitgesloten. Bij die christenen die zich Messiaansen zijn gaan noemen valt het echter op dat daar nog steeds christenen bij zijn die wel de Joodse wortels van de leermeester Jeshua zien maar er toch willen aan houden om een drie-hoofdige godheid te aanbidden. Wel moet duidelijk gemaakt worden dat niet alle Messiaansen zich aan de Drie-eenheid vasthouden. Er zijn, gelukkig, ook christenen die zich Messiaans noemen en enkel de Ene Ware God aanbidden met het besef dat Jezus de gezondene van God is en niet God zelf die naar de aarde gekomen zou zijn om zijn verleiding en dood te ‘faken’.  Beseffend dat zulk een ‘voordoen alsof’ of dat Hij door de mensen iets zou kunnen aangedaan worden en dat de mens Hem zou kunnen doden, geen zin heeft en helemaal niets oplost van wat er is mis gegaan in de Gan Eden.

Tussen het gedachtegoed van Joden, Messiaansen en Jeshuaisten mogen er kleine of grote verschillen zijn welke naast elkaar kunnen geplaatst worden.

Jeshuaisten – Jeshuaists Facebook Pagina

Normaal gesproken zou men hier over in alle sereniteit moeten kunnen debatteren. Om hier in te voorzien is er naast de Facebook Pagina een Facebook Groep geopend. Groepen zijn niet bepaald mijn ding, maar ik wil mijn lezers wel op de mogelijkheid wijzen indien zij er zin in hebben. Mijzelf zal je zelfs niet op Facebook vinden. Ik hou mij aan deze WordPress plek waar ik ook hoop mensen te bereiken, daarbij een veel makkelijker medium gebruikend om teksten en onderwerpen terug te vinden dan op Facebook.

In ieder geval, voor hen die er iets voor voelen om met elkaar van gedachten te wisselen, is er nu die voorziening waar men zich kan inschrijven om er van gebruik te maken.

+++

Advertentie

Een gedachte over “Een nieuwe praatgroep omtrent het Jeshuaisme en Messianisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.