Geschiedenisverloop Van het tijdvak van de Rechters tot de Kohen in Chabad cursus voorgesteld

Vervolg van: Joodse tiktak of Cursus over Joodse geschiedenis

In de voortzetting van de afbraak van de geschiedenis in fundamentele tijdvakken, onderzoekt de Chabad organisatie twee meer menselijke “interfaces” tussen hemel en aarde die de tijdperken van de Rechter en de Grote Kehuna vertegenwoordigen.

Eerst wordt het tijdvak van de Rechters onder de loep genomen. Dat begint met de 70 oudsten die door Moshe zijn verzameld en eindigt met de laatste dagen van het Sanhedrin tijdens de Byzantijnse periode. Ten tweede, het tijdperk van de Kohen of Priester, die begint met Moshes broer Aäron en eindigt met de verwoesting van de Tweede Tempel in 70 GT.

In de cursus wordt nagegaan wat de Joodse geschiedenis heeft verloren met de vernietiging van de Tempel en de veroudering van actieve Kohanim en actieve Joodse wetgeving.

Michael Chighel (Kigel) die zijn Ph.D. in filosofie van de Universiteit van Toronto ontving voor zijn proefschrift over het boek Job, na een specialisatie in het Franse en Duitse denken uit de 20e eeuw is de docent voor de Engelstalige cursus.
In Canada doceerde hij in de departementen filosofie en Joodse studies aan de universiteiten van York, Queen’s en Waterloo. Hij produceerde passages en berichten gedurende elf seizoenen op de Canadese televisie (CTS). Tot dit jaar bekleedde hij de Rohr-leerstoel Joodse Studies aan de Lauder Business School in Wenen, waar hij Thora, Europese ethiek en politieke economie doceerde. Hij heeft een aantal boeken vertaald en verschillende artikelen in het joodse denken gepubliceerd. Michael en zijn familie hebben aliya gemaakt en wonen nu in Jeruzalem.

2 gedachten over “Geschiedenisverloop Van het tijdvak van de Rechters tot de Kohen in Chabad cursus voorgesteld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.